fbpx

Κρίσιμο διήμερο με δύο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Κρίσιμο διήμερο με δύο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα τραβούν όλη την προσοχή των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αυτό το Σαββατοκύριακο 27 και 28/01. Η Α1 και η Α2 εθνική κατηγορία βρίσκονται στο 4ο και προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο της κανονικής διάρκειας, συνεπώς έρχονται κρίσιμες συναντήσεις για τις θέσεις των πλέι οφ 1-4 και 5-8.

Στα υψηλά βαθμολογικά πατώματα ξεχωρίζουν οι δύο σαββατιάτικες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Στο Φιλίππειο γυμναστήριο, στη Βέροια, τα δύο κορυφαία σωματεία του ελληνικού αθλητισμού αναμετρώνται με φόντο την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Α1 ανδρών. Στο αξέχαστο ματς του 1ου γύρου, τον Δεκέμβριο, ο Παναθηναϊκός είχε σπάσει με 4-3 το αήττητο τεσσάρων ετών του Ολυμπιακού, τώρα είναι στην κορυφή και οι Πειραιώτες βρίσκονται έναν βαθμό πίσω. Αύριο στις 12:00 θα λείπουν οι πρωταθλητές Ευρώπης Οβτσάροφ και Λεμπεσόν, αλλά και πάλι θα έχουμε σπουδαίο αγώνα με πρωταγωνιστές αθλητές της εθνικής μας ομάδας (ζωντανά το ντέρμπι από το κανάλι gre78 στο youtube). Λίγες ώρες αργότερα, στις 15:00, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα δώσουν ανάλογη «παράσταση» για τη 10η αγωνιστική της Α1 γυναικών.

Διαφορετικά εκεί τα βαθμολογικά δεδομένα με τον αήττητο Ολυμπιακό να είναι φαβορί για την εξασφάλιση της πρωτιάς στο τέλος των δύο γύρων και τον Παναθηναϊκό να είναι 3ος. Αγώνες της Α1 ανδρών θα γίνουν επίσης στo Ρέθυμνο, αντίστοιχοι της Α1 γυναικών, που είχαν κανονιστεί για την Καβάλα αναβλήθηκαν, ενώ το πρόγραμμα έχει δυνατές αναμετρήσεις και για την Α2 σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριότητα θα υπάρξει και στα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Στο Φιλίππειο της Βέροιας και στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο του Γάλλου στο Ρέθυμνο θα γίνουν η 9η, η 10η και η 11η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Ο αγώνας κορυφής του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό μπορεί να τραβά τα περισσότερα βλέμματα, όμως στην Κρήτη προκαλούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι αναμετρήσεις, που αφορούν στο κυνήγι της πρώτης 4άδας. Εκεί αγωνίζονται ο οικοδεσπότης ΟΕΑ Ρεθύμνου, η ΑΕΚ, που ισοβαθμούν στην 3η θέση, αλλά και το Πέρα Αθηνών, που έπεται με έναν πόντο διαφορά. 

Στην Α1 γυναικών το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ίδιες αγωνιστικές, όμως δράση θα υπάρχει μόνο κατά το ήμισυ. Οι αγώνες στην Καβάλα με ΧΑΝΘ, ΓΑΟ Πειραιά, Σάρισες Φλώρινας και ΑΣΕΑ Καβάλας αναβλήθηκαν, επειδή η Βουλγάρα αθλήτρια της ομάδας της Θεσσαλονίκης Τσβετελίνα Γκεοργκίεβα βρίσκεται στα Σκόπια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21. Πέρα από το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, βαθμολογική σημασία παρουσιάζει ο αγώνας της ΑΕΚ με το Πέρα. Η ΑΕΚ είναι 2η και το Πέρα θέλει να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη 4άδα. 

Στην Α2 ανδρών οι αντίστοιχες αγωνιστικές θα διεξαχθούν στο ΣΕΦ και στο γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Καβάλας. Αναβλήθηκαν οι αγώνες της ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας στην Καβάλα λόγω της συμμετοχής του Κύπριου αθλητή της Ελία Σαρπέλ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21. Τα υπόλοιπα ματς στην πόλη της Μακεδονίας θα γίνουν την ίδια μέρα (Σάββατο). Βαθμολογικά το διήμερο έχει ζωηρό ενδιαφέρον διότι ο ΔΑΟ Ταύρου θέλει να διατηρήσει την πρωτοπορία, η Καβάλα καραδοκεί μήπως ξαναπιάσει κορυφή, ενώ οι ισόβαθμοι στην 3η θέση ΓΑΣ Ελευσίς και Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά έχουν μόνο έναν βαθμό απόσταση από τις Σάρισες. Εκτός από την ομάδα της Φλώρινας (που θα δώσει δύο αγώνες τώρα) διεκδικεί πάντα την είσοδο στην πρώτη 4άδα και ο Ίφιτος Πατρών, που βρίσκεται στην 6η θέση.         

Πλήρη δραστηριότητα τέλος, θα έχει στο ΣΕΦ η Α2 κατηγορία γυναικών. Με την 9η, τη 10η και την 11η αγωνιστική, αλλά και το τελευταίο εξ αναβολής ματς του ΠΚΔ Ταύρου. Ο ΑΟ Άρης 2006 δεν είναι πια αήττητος, αλλά κρατάει το βαθμολογικό προβάδισμα. Η ομάδα της Βούλας και ο 2ος ΔΑΟ Ταύρου επιδιώκουν τρεις ακόμα νίκες, ενώ ο 3ος ΑΟ Ταταύλα θα κοιτάξει να νιώσει  μεγαλύτερη σιγουριά στην 4άδα. Ο ΟΑ Χανίων και το ΠΚΔ Ταύρου, που έχουν ματς λιγότερο κοντράρονται και μεταξύ τους και διεκδικούν επίσης τις θέσεις 1-4 για τα πλέι οφ.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε Α1 και Α2 κατηγορία:

Στην Α1 ανδρών στη Βέροια:

Το Σάββατο στις 12:00:

ΑΟ Ταταύλα-ΟΕΑ Θεσσαλονίκης

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Το Σάββατο στις 15:00:

ΑΟ Ταταύλα-Παναθηναϊκός

ΟΕΑ Θεσσαλονίκης-Ολυμπιακός

Την Κυριακή στις 10:00:

Ολυμπιακός-ΑΟ Ταταύλα

Παναθηναϊκός-ΟΕΑ Θεσσαλονίκης

Στην Α1 ανδρών στο Ρέθυμνο:

Το Σάββατο στις 12:00:

ΑΕΚ-ΟΕΑ Ρεθύμνου

ΑΣ Πέρα-Άρης Νικαίας

Το Σάββατο στις 15:00:

Άρης Νικαίας-ΑΕΚ

ΟΕΑ Ρεθύμνου-ΑΣ Πέρα

Την Κυριακή στις 10:00:

Άρης Νικαίας-ΟΕΑ Ρεθύμνου

ΑΣ Πέρα-ΑΕΚ

Στην Α1 γυναικών στην Αθήνα:

Το Σάββατο στις 12:00:

Παναθηναϊκός-ΑΣ Πέρα

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Το Σάββατο στις 15:00:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

ΑΕΚ-ΑΣ Πέρα

Την Κυριακή στις 10:00:

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

ΑΣ Πέρα-Ολυμπιακός

Στην Α2 ανδρών στην Αθήνα:

Το Σάββατο στις 12:00:

ΓΑΣ Ελευσίς-ΑΣ Ίφιτος Πατρών

ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου-Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά

Το Σάββατο στις 15:00:

ΔΑΟ Ταύρου ΓΑΣ Ελευσίς

Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά-Ίφιτος Πατρών

Την Κυριακή στις 10:00:

ΓΑΣ Ελευσίς-Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά

Ίφιτος Πατρών-ΔΑΟ Ταύρου

Στην Α2 ανδρών στην Καβάλα:

Το Σάββατο στις 12:00:

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-ΑΣΕΑ Καβάλας

Τα Σάββατο στις 15:00:

Σάρισες Φλώρινας-XAN Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο στις 18:00:

ΑΣΕΑ Καβάλας-Σάρισες Φλώρινας

Στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 12:00:

ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας-ΑΟ Ταταύλα

ΟΑ Χανίων-ΔΑΟ Ταύρου

Φοίνικας Πειραιά-ΑΟ Άρης 2006

Ρεπό το ΠΚΔ Ταύρου

Το Σάββατο στις 15:00:

ΔΑΟ Ταύρου-Αθηνά Μαγκουφάνας

ΑΟ Άρης 2006-ΠΚΔ Ταύρου

ΑΟ Ταταύλα-Φοίνικας Πειραιά

Ρεπό ο ΟΑ Χανίων

Την Κυριακή στις 10:00:

ΠΚΔ Ταύρου-Φοίνικας Πειραιά

ΟΑ Χανίων-Άρης 2006

ΔΑΟ Ταύρου-ΑΟ Ταταύλα

Ρεπό η Αθηνά Μαγκουφάνας

Την Κυριακή στις 13:00:

ΠΚΔ Ταύρου-ΟΑ Χανίων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ