fbpx

Στα WTA Finals η Σάκκαρη – Αποσύρθηκε η Μούχοβα!

Στα WTA Finals η Σάκκαρη – Αποσύρθηκε η Μούχοβα!

Σημαντικές εξελίξεις για τη Μαρία Σάκκαρη τις τελευταίες ώρες σχετικά με την παρουσία της στο Κανκούν για τα WTA Finals. Η 28χρονη Ελληνίδα, που ήταν η πρώτη αναπληρωματική της διοργάνωσης, θα πάρει τη θέση της Καρολίνα Μούχοβα που ανακοίνωσε την απόσυρσή της.

Η 27χρονη Τσέχα φαινόταν πως δεν ήταν στην καλύτερη φυσική κατάσταση το τελευταίο διάστημα λόγω του τραυματισμού στον καρπό της. Προσπάθησε να τον ξεπεράσει απουσιάζοντας από αρκετά τουρνουά στο Tour, όμως λίγο πριν για Μεξικό πήρε την απόφαση να μη ρισκάρει και να αποσυρθεί.

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει την κίνηση της Μαρίας να αρνηθεί την επιλογή του WTA Elite Trophy, και να πάει στο Κανκούν περιμένοντας κάποια αλλαγή στο ταμπλό. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα ‘ναι παρούσα για 3η διαδοχική χρονιά στα τελικά της WTA, και θα υπερασπιστεί τους βαθμούς της.

Η ανακοίνωση της Μούχοβα:

Θυμίζουμε, πως η Μούχοβα κέρδισε τη θέση της στην 8άδα του μεγάλου event για πρώτη φορά στην καριέρα της, αλλά στάθηκε άτυχη με τον τραυματισμό που αποκόμισε στο US Open. Η Σάκκαρη διεκδίκησε με πείσμα και θέληση την πρόκριση ως το τέλος, αλλά η ήττα από την Κόκο Γκοφ στα προημιτελικά του Πεκίνου την άφησε και μαθηματικά εκτός.

Για να φτάσει ως το No. 9 του Race, η Μαρία έπαιξε αρχικά στο Σαν Ντιέγκο, στο οποίο έφτασε ως τα προημιτελικά, ενώ ακολούθησε ο θρίαμβος στη Γουαδαλαχάρα, όπου η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να πάρει τον πρώτο 1000άρι τίτλο της καριέρας της.

Στο Τόκιο έφτασε ως τα ημιτελικά, διατηρώντας ωστόσο ακόμα τις μαθηματικές ελπίδες της για απευθείας πρόκριση στα Finals, αλλά στο 1000άρι του Πεκίνου “λύγισε” από την Αμερικανίδα στα προημιτελικά, και αυτό έβαλε προσωρινά τέλος στο στόχο της.

Στο φινάλε της ασιατικής περιοδείας της, η Σάκκαρη έχασε στην πρεμιέρα της στο Zhengzhou Open από την Κίνγουεν Ζενγκ, η οποία στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει το αήττητο και να φτάσει στον πρώτο τίτλο της σε 500άρι τουρνουά.

Σχετικά με τα φετινά WTA Finals:

Η τελευταία διοργάνωση της σεζόν θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 29/10-5/11, με την τελική 8άδα πλέον να αποτελείται από τις Αρίνα Σαμπαλένκα, Ίγκα Σφιόντεκ, Κόκο Γκοφ, Έλενα Ριμπάκινα, Τζέσικα Πεγκούλα, Ονς Ζαμπέρ, Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Μαρία Σάκκαρη.

Οι 8 τενίστριες θα τοποθετηθούν σε 2 γκρουπ με επικεφαλής τις δύο κορυφαίες της κατάταξης, Σαμπαλένκα και Σφιόντεκ. Μετά από το Round Robin, οι 2 πρώτες από κάθε γκρουπ θα περάσουν στα ημιτελικά, και οι νικήτριες της 4άδας θα διαμορφώσουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Η Ελληνίδα τενίστρια έχει προκριθεί από τη φάση των ομίλων και στις 2 φορές που αγωνίστηκε στη διοργάνωση, αλλά οι προσπάθειές της ολοκληρώθηκαν στα ημιτελικά. Την πρώτη φορά ηττήθηκε από την Ανέτ Κονταβέιτ, ενώ πέρυσι έχασε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Καρολίν Γκαρσία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις